Премиерът Бойко Борисов пердизвика опонентите си като обяви, че биха били страхливци, ако не направят правителство с мнозинството от 165 депутати, което имат.

„Ако „Има такъв народ“ не поеме управлението със 165 депутата, значи са страхливци. Това са безотговорници“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов пред столичната болница „Софиямед“.

Той бе изписан от там след като бе опериран заради скъсан менискус.

Борисов съобщи, че днес и утре ще се водят разговори д „Демократична България“ и „Има такъв народ“ за подкрепа на правителство на ГЕРБ-СДС. Ако не получат подкрепа, ГЕРБ ще върнат мандата още утре или най-късно в петък, за да не бавят процедурата,.

„Изпращаме официално писмо до ДБ, за да чуем техния официален отговор. Много ми е странно как тази уж дясна партия сега е най-лявата. Изведнъж започна да харесва и е готова, без никакви претенции за нищо, да подкрепи Слави Трифонов, депутата Трифонов“, каза още Борисов.

„До вчера бяха чалгари, а те умните и красивите. Изведнъж – отиваме безусловно“, допълни още той.

По думите му партиите, които формираха мнозинство в парламента срещу ГЕРБ вече са имали разговори.

„Аз ако бях на мястото на Слави Трифонов щях много да се плаша, защото ако не ти поставят никакви условия, това означава, че ти готвят капан. Аз съм сърбал попарата на Христо Иванов“, каза още Борисов.

Той допълни, че не завижда на Слави Трифонов, ако той получи мандата.

„Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. Като не ни подкрепят днес едните, утре – другите, връщаме мандата“, допълни премиерът в оставка.

„Ние отиваме честно на преговори. След като избират Трифонов, нека да кажат с кое неговата политика ги грабва“, каза още Борисов.