Бос, премръзнал и жаден, но Сашко е жив, а доброволци празнуват.

12-годишният

Александър от Перник беше открит жив в едно дере до гората в 14:27 в местност, която е трудно проходима - местността „Червена могила” край Радомир. Той е бил облечен с дрехите, с които изчезна на 11 ноември, докато се разхождаше с баща си.

Бащата на Сашко

проведе разговор с униформения за състоянието на сина си. Полицаят разказа, че момчето първо поискало да пие вода. Детето е било без маратонки, каза служителят на реда във видео, споделено от NOVA.  Facebook

Издирването на момчето

продължи близо 200 часа. Стотици доброволци изкарваха денонощия без сън и храна, а днес празнуваха със заря и шампанско.Със сълзи на очи доброволците посрещнаха новината за малкия Александър на мястото, откъдето са тръгвали, за да го търсят. Разказаха, че са обхождали района, където е открит.

От прокуратурата

заявиха, че ще проверява дали намереното момче от Перник не е бил държан принудително и дали няма общо намирането му с обявената от бащата парична награда от 100 000 лв. Това каза говорителят на прокуратурата Сийка Милева. “От името на прокуратурата на Република България бих искала да изкажа благодарност на доброволците, намерили Сашко. Всички ние се молим той бързо да се възстанови”, посочи Милева.

Съмнения за отвличане има лелята на Сашко -