Назначен е нов шеф на "Булгаргаз" - Деница Златева. Целият борд на директорите ще бъде сменен. Говорителят на правителството Антон Кутев потвърди, че промяна в управлението на държавното газово дружество ще има. Съветът на директорите на "Булгаргаз" на заседание във вторник е оттеглил правомощията на настоящия си изпълнителен директор Людмил Йоцов и е избрал за изпълнителен директор Деница Златева. Възложено й е да предприеме необходимите действия за вписване на новите обстоятелства в Търговския регистър. Деница Златева е бивш вицепремиер в служебния кабинет, назначен от Румен Радев през 2017 година.

Златева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва специалност „Корпоративен мениджмънт“. През 2008 – 2009 г. е началник кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42-то НС от БСП. През август 2012 година е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените.

Между 2009 и 2017 г. е международен секретар на БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС. На парламентарните избори през 2013 година е избрана за народен представител от листата на Коалиция за България за 25 МИР-София.