23-годишният Андрей Спасов, който бе записан от камера да кара със своето BMW с 205 км/час по път, на който максималната разрешена скорост е 100 км/часа, стана неволно причина за комична ситуация между своя адвокат и съдията при разглеждането на случая му в съда.

Обвиняемият, който живее в Лангфорд, Ирландия, се призна за виновен пред съдия Сиймъс Хюс, а доказателството - записа – беше безспорно.

Случаят прие комичен обрат, когато стана дума за съдбата на колата, с която е било извършено нарушението. Колата се оказа купена за 15 000 евро със спестяванията на съпругата на Спасов, а той я е продал след като е извършил нарушението. Адвокат Франк Гиърти заяви, че това е било поради „разсейване“ от негова страна.

Във връзка с разговора за колата Гиърти сподели пред съдията, че е „оглеждал“ колата във видео по YouTube.

Може да видите, че тя (колата) не е безопасна“ - каза адвокатът.Така ли прекарвате нощите си?“ - запита иронично съдия Хюс.Доста жалко изглежда, нали?“ - пое шегата Гиърти, запазвайки достойнството си.Съдията след това попита дали адвокатът е впечатлен от качествата на BMW-то на Спасов.Надявам се, че не сте се изкушили да я купите за себе си?“ - запита той.Обвиняемият в крайна сметка призна, че е продал бързо колата и е готов да отговаря за действията си. Съдият му отреди отнемане на правото да шофира за две години и 250 евро глоба със срок за плащане три месеца.