Шампионът Лудогорец спечели рекордна шеста Суперкупа на България след невероятно шоу за родните стандарти в много драматичен сблъсък срещу Левски. Отново рулетката на дузпите се оказа пагубна за "сините", които стигнаха до тях с гол в 90-ата минута на Килиен ван дер Каап за крайното 2:2. Преди това Георги Миланов даде аванс на по-добрия тим през първата част с хубав гол в 42-ата минута. Звездата Кирил Десподов първо изравни в 68-ата минута, а четири по-късно донесе обрат след точно изпълнена дузпа.  При равенството в редовното време нямаше продължение, а направо се прибегна към изпълнение на дузпи. Там столичани показаха по-слаби нерви и отстъпиха с общ резултат 5:6. 17-годишният вратар Пламен Андреев хвана една дузпа, но другите тийнейджъри в състава на Станимир Стоилов - Марин Петков (18 години) и Асен Митков (17 години) не успяха да преодолеят Сержио Падт, който хвана две дузпи и даде възможност на Оливие Вердон да се превърне в герой, донасяйки втора поредна Суперкупа на тима от Разград.

Около 20 000 фенове на "сините" създадоха изключителна атмосфера по трибуните на стадион "Васил Левски"  от първата минута, като със своята посещаемост вкараха срещата в историята, като най-посетения финал в надпреварата.
Двубоят стартира равностойно, а в петата минута Кордоба получи жълт картон. В 12-ата минута остро центриране на Уелтон не бе засечено от негов съотборник пред вратата, а секунди по-късно хубав пробив на Кръстев завърши с гол на Стефанов. Попадението бе отменено поради тънка засада на синия нападател, което беше потвърдено и от ВАР. По-добрата игра на "сините" продължи в 40-ата минута Падт два пъти спря футболистите на Стоилов пред гола. Вратарят първо плонжира изби удар на Роналдо, а след това Ван дер Каап бе спрян при добавката от два метра. Минута по-късно обаче топката спря в мрежата на Лудогорец и трибуните избухнаха в радост. Георги Миланов получи топката от Роналдо и с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0. Попадението съвсем стресна лудогорци, които се прибраха на полувремето заслужено с гол пасив. На почивката Игор Тиаго и Рик Джонатан замениха Текпеектй и Тисера. Веднага Тиаго бе изведен сам срещу вратаря, но Андреев спря тарана, а се оказа, че той е бил и в засада. В 54-ата минута отлично изпълнение на Десподов, който прехвърли Цунами в наказателното поле, му позволи да стреля, но Андреев спаси. Пет минути по-късно младият вратар се хвърли в краката на връхлитащия сам срещу него Каули, който се опита да го преодолее, но и този път юношата на "сините" изби топката. Уелтон при последвалата атака се размина с попадение. Мъри Стоилов извади много активния Стефанов, а на негово място влезе Билал Бари. Буквало няколко секунди по-късно в 68-ата минута Недялков центрира отляво, а оставения непокрит Десподов изравни. Това шокира "сините", които допуснаха елементарна грешка веднага след това и вече губеха в резултата. Ивелин Попов влезе за "сините" и това раздвижи креативността в атака. По-опитният тим обаче играеше със самочувствие предвид преднината си и не допускаше чисти положения пред своята врата. Асен Митков и Марин Петков замениха Миланов и Уелтон, а Спас Делев влезе вместо Десподов. Малко преди това Роналдо направи сериозен пропуск, а Петрис бе изпреварен от Падт. Натискът на "сините" в даденото пет минутно продължение даде резултат и след меле пред вратата на Падт се стигна до равенство 2:2, а голмайстор бе Килиен ван дер Каап.
При дузпите Лудогорец вкараха 4, а Левски - 3 гола.