В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди да влязат в икономиката, толкова много закони да бъдат приети, че нищо друго няма значение освен България да върви напред,  заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков след проведената в сряда вечер среща на коалиционните партньори от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", Демократична България" и независими депутати. Те обсъдиха Програма за управление и Законодателна програма, които да се реализират през следващите шест месеца от ново правителство, излъчено с проучвателния мандат на "Продължаваме Промяната".

"Удовлетворени сме от постигнатото във финалния вариант на управленската програма. Обнадеждени сме, че ще получим подкрепа", заяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Атанас Атанасов от „Демократична България” пък окачестви програмата като амбициозна, но реалистична и отговаряща на очакванията на българските граждани.

"Много е важно, че в областта на енергетиката и сигурността има конкретни мерки, които ще подсигурят зимата", добави той.

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е кандидатът за премиер в новия кабинет, заяви, че за състав на правителството ще говорят, когато осигурят подкрепа с мнозинство за управленската програма.

Той потвърди, че управленската програма предвижда Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ.