Автобус, превозващ затворнически надзиратели в Западна Турция, е бил взривен със самоделно взривно устройство (СВУ), съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

"Един от нашите надзиратели беше убит, когато самоделно взривно устройство е взривено с дистанционно управление, докато автобусът се е движел по пътя Бурса-Муданя. Провеждат се разследвания за залавяне на извършителите", написа той в Twitter.

По данни на 24TV при взрива е загинал най-малко един човек, а други 8 са били ранени.

Инцидентът е станал около 07:30 ч. местно време в окръг Османгази, ,съобщава „А Нюз“. Разследващите органи заявиха, че не е изключено да става дума за терористичен акт.

Губернаторът на провинция Бурса Якуп Джанболат заяви пред репортери, че по предварителна информация за взрива е използвано дистанционно управлявано самоделно взривно устройство.

"Нашата оценка е, че ръчно изработена бомба, която е била оставена под електрически стълб, е била взривена с дистанционно управление, докато превозното средство на затвора е минавало покрай него", заяви той.

Джанболат заяви, че в автобуса е имало около 30 души. По думите му всички те са били откарани в болници като предпазна мярка.

Не е поета незабавна отговорност за нападението.