Съседи в Нашвил, Тенеси, успяха да спрат имиграционните служби, които искали да арестуват и депортират баща без статут и 12-годишния му син. Те не позволили на служителите на ICE да доближат вана на семейството и периодично носели на „залостените“ вода и храна.Агентите следили мъжът в продължение на две седмици. Това става ясно от жителите на квартала, които забелязвали мистериозен камион Форд F-150, който обикалял квартала. Те виждали, че има нещо нередно, но не сигнализирали в полицията. Едва на 14-я ден се стреснали истински, когато от бялата машина се чули полицейски сирени, а лампите на предното табло започнали да светят. Тогава те разбрали, че това са агенти от имиграционните служби, които трябвали да арестуват бащата и да отведат детето.иинформация на близките си, “, разказват хора от квартала пред CNNпък

Комшиите не се посвенили и моментално направили жива верига пред колата на бащата и сина. Двамата останали вътре в колата, а хората започнали да им носят храна и вода, за да могат да останат скрити и да не напускат превозното средство.

Имиграционните агенти по принцип нямат право да влизат в частна собственост - нито в домовете, нито в автомобилите на хората, за които има решение за депортация. Въпреки това съседите разказват, че служителите на ICE опитали да излъжат и бащата, и съседите, че решението за депортация им дава право да влязат в колата. Те се опитали дори да предложат пари на бащата, за да се предаде.

След 4 часа агентите се отказали и си тръгнали. А по-късно семейството отпрашило в неизвестна посока.

За последната година това е поредната инициатива на граждани, които искат да спрат имиграционните. пътувал с двама души без документимутопък бяха кола на имиграционните, които трябвали да депортират мигрант без документи.Президентът Доналд Тръмп отправи заплахи, че няма да има милост за всеки, който се опитва да попречи на службите да си свършат работата.