Виктория Томова и Елизабета Кочарето се класираха за втория кръг в турнира на двойки на Уимбълдън след успех с 6-3, 7-6(2) над белгийския тандем, съставен от Марина Занвеска и Кимбърли Цимерман. Българката и нейната съотборничка изоставаха с 1-4 във втория сет, но успяха да стигнат до обрат и не позволиха да се стигне до трета част.

Опонентки на Томова и Кочарето в следващата фаза ще бъдат победителката и мача между Кейтлин Крисчън/Пана Удварди и Никол Мелихар Мартинес/Елън Перес.

Томова и Кочарето успяха да стигнат до първия пробив в мача и да поведат с 3-1, но техните опонентки редуцираха пасива си. Веднага след това обаче българо-италианският тандем реализира нов брейк, който впоследствие затвърди за 5-2. Заневска и Цимерман намалиха резултата, но усилията им се оказаха напразни, тъй като Томова и Кочарето съхраниха преднината от три гейма и се наложиха с 6-3.

Противно на развитието на играта до този момент, вторият сет започна много по-добре за белгийското дуо, което успя да натрупа аванс от 4-1. Томова и Кочарето обаче върнаха брейка и възстановиха равенството, като в крайна сметка се стигна до тайбрек. Той протече вихрено за първата ни ракета и нейната съотборничка, които стигнаха до цели шест мачбола. От този момент нататък победата бе само въпрос на време и след малко под час и половина на корта тя дойде при 6-3, 7-6(2).