Управата на Чикаго продължава с решителните действия срещу бизнесите, които не се съобразяват със задължителната употреба на маски за лице.

Последната седмица те издадоха фишове за глоби на Le Bounce на West Chicago, Umbrella Social Club, a Dunkin Donuts на East 87th, Flashes Dance Club и Roc Bar.

Градът е наредил общо 167 глоби от влизането в сила на 20 август на задължителното носене на маски, наложено за целия щат от губернатора Джей Би Прицкър. Той разясни, че ограниченията и маските са необходими и продиктувани от данните за хоспитализациите заради коронавирус в щата.

Според наредбата бизнесите са длъжни да изискват от всички, независимо дали са ваксинирани, на възраст от 2 години нагоре, да носят маски на закрито на обществени места. Бизнесите трябва освен това да поставят означения, указващи, че маските са задължителни в техните обекти независимо от ваксинационния статус.Чикаго поощрява жителите си да се обаждат на 311, за да съобщават да нарушения на наредбата за маските, заявиха служители на градската управа.