Кметът на Чикаго Лори Лайтфут и изпълнителният директор за обществените училища в града Джанис Джаксън обявиха в петък, че са инвестирали в програма с цел прекратяване на насилието с оръжие сред младите хора. Лайтфут поиска повече финансиране за "Избери промяна", която осигурява на младежите с висок риск от насилие с оръжие позитивно менторство, терапия, образователни дейности и други. "Всеки от нас може да изиграе роля за намаляване на насилието. Днес ние присъединяваме ученици, родители и обществени лидери от Чикаго, за да кажем достатъчно на стрелбите, оръжието и насилието в нашите квартали", каза Лайтфут.

C2C ще предложи услуги на повече от 2000 студенти през следващите три години, съобщиха градските власти. С подкрепата на  публични, частни и благотворителни фондове, програмата ще започне това лято, с приноса на града в размер на 1,1 милиона долара.
„Това критично разширяване на програмата „Избери промяна“ гарантира на повече от най-уязвимите ни младежи подкрепата, от която се нуждаят“, каза Джексън.
Програмата е фокусирана върху младежта в 15 приоритетни общности, определени от кметската служба, където ще бъдат насочени нови инвестиции за подкрепа на тези, които се нуждаят най-много от нея, заявиха служители.
"Избери промяна" е една от няколкото програми, предлагаща услуги за подкрепа на уязвимите младежи.