От партия "Възраждане" отново атакуваха решението на правителството за плана за въвеждане на еврото. В декларация от парламентарната трибуна председателят на партията Костадин Костадинов призова за референдум по въпроса:
"Истината е, че въвеждането на еврото в България ще доведе не до богатство, стабилност и просперитет, а до обедняване, инфлация и безработица. Истината е, че това ще бъде смърт за икономиката, смърт за доходите. Не може и няма как в една правова и демократична държава, 10 човека да вземат решение, което касае съдбините на милиони българи. Трябва да има референдум по въпроса".
Партията определя последните действия на правителството за въвеждане на еврото като "национално предателство". Преди дни изпълнителната власт прие план за интегриранена единната европейска валута в България от 1 януари 2024-а година. Възраждане вярва, че това са опити за "унищажаване на българския лев".
Планът за въвеждане на еврото беше разработен и публично оповестен още през лятото на  2021-а година, но проявите на националистическата формация в онзи момент бяха фокусирани върху коронавируса, ваксините и противоепидемичните мерки. Така почти година по-късно "Възраждане" даде индикации, че не одобрява идеите за въвеждане на европейска валута в страната.