Протестираме срещу решението, което се подготвя за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Това решение не е в полза на българския национален интерес и обслужва американски национални интереси.

Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов по време на протеста пред НС.

Костадинов посочи, че в този състав на парламента не смята, че партията му ще срещне подкрепа в това да не предоставяме оръжие на Украйна.

“Ние сме единствените, които следват една последователна позиция още от предишния парламент, сега и в този”, категоричен е той.

Лидерът на Възраждане каза, че протестът пред НС ще продължи толкова, колкото хората решат.

“Ние сме длъжни да предупредим нашите сънародници за това, което следва. Стъпката с оръжието е първата стъпка, следваща стъпка ще бъде изпращането на войски в Украйна, защото войната ще се разшири. Ние не желаем България да бъде замесена в чужда война”, каза още той.

Протестиращите настояват депутатите в 48-то Народно събрание да отхвърлят Проекта на решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна.

Протестиращите скандираха “Не” и на предоставянето на оръжия на Украйна, както и “Оставка” “НАТО, вън”. Множество хора държаха и банери, на които пишеше “Не на войната”, “Българският народ е за неутралитет” и “Без американски бази и военни в България”.

Продължава и засиленото полицейско присъствие по време на протеста. Цялата сграда на парламента е обградена от полицейски служители.