"В неговото, надявам се, последно отчитане на дейността като президент, смятах, че ще признае дълбоките грешки, които допусна, разделението на нацията, което насади, и в крайна сметка да каже, че няма да се кандидатира за нов мандат", това коментира пред журналисти зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев от ГЕРБ, след като участва в почитането на жертвите на комунистическия режим в София. По-рано днес в годишния си отчет държавният глава Румен Радев обяви намерението заедно с вицепрезидента Илияна Йотова да се кандидатират за втори мандат като държавен глава на България. "Връщайки се на темата с наглостта, смятам, че той демонстрира именно това днес, посочи Георгиев. - Да говориш за COVID, че ти си бил проводник на мерки, на разум във време, когато той отричаше съществуването на болестта, качи се миналата година на Шипка и се подигра с епидемията, с действията, предприети от държавите, от света, и днес да излезе да каже, че той е бил единственият, който е внесъл разум, това е мерзост", добавя Георгиев.

Речта на Румен Радев, на която той обяви, че президентската двойка ще се кандидатира за втори мандат, бързо доби отзвук в цялата държава. Тъй като в изказването на държавния глава отново имаше критики към управляващите, реакциите не закъсняха. Коментар по темата направи пиарът на ГЕРБ Никола Николов: "Онова нещо" Радев откри официално предизборната си кампания за втори президентски мандат", пише Николов.

Радев се опитва да се прави на хитър! Дърпа Йотова за втори мандат, за да си “върже” подкрепата на БСП. С интерес очаквам следващия ход на Нинова!
Радев се опитва да се прави на хитър! Дърпа Йотова за втори мандат, за да си “върже” подкрепата на БСП. С интерес очаквам следващия ход на Нинова! Posted by Никола Николов on Monday, February 1, 2021
"За целта се вживя за пореден път в рекламно лице на МаяМата, Триото, Дабълите, РепубликанецЪТ и Летовниците. P. S.: А най-много се развълнувах от инициативата му "Спортувай с президента" и "редицата телефонни разговори с много балкански лидери"... Впечатлих се и от "речевия му запас"! А Вие?", допълни пиарът на ГЕРБ.