Много е важно следващият парламент да намери формула за устойчив бюджет. Държавата е в безизходна ситуация по отношение на публичните финанси и в състояние на сериозен дефицит, който се финансира с дълг. Лихвите по него ще бъдат изплащани от нашите деца и внуци. Под „вещото“ ръководство на Асен Василев приехме четири бюджета за една бюджетна година. Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ-СДСС по време на брифинг за финансовата политика и кризата в икономиката.

Бюджетът за 2023 г., който да гарантира основните функции на държавата, трябва да е приоритетен. Трябва да има мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите. Мерките за компенсациите за електроенергията са със срок на действие и трябва да се продължат.

Ако отпаднат компенсациите небитовите потребители ще плащат цена на тока над 1 000 лева.

Правителството на ПП се е постарало да изгони почти всички чуждестранни инвеститори от България. Няма как българската икономика в тази тежка ситуация да продължи и да се развива, а БВП да нарасне само с 2%, допълни Десислава Трифонова.

Деница Сачева допълни, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите.

Повече в България доверие нямат.

Всички обещават, а вие ще чувате само думата "дайте". Само че при 10% данък и при тази чудовищна инфлация, при това положение на международните пазари, то този, който поеме отговорността за управлението, трябва да знае, че след два-три месеца, ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, още декември няма да има пари за пенсии, кеша няма да го има.

Това, което направиха Кирил и Асен, как ще купувате газ танкер по танкер?