"Така работи болшевишката авторитарна държава. Бойко Рашков (вътрешният министър - б.р.) два месеца подред, систематично ни показва към какво се стреми президентът Румен Радев през назначението на Бойко Рашков и подобни нему. Ако им се даде възможност, след изборите тези хора ще си ги вкарат в авторитарен режим, подобен на Путин (Владимир Путин, президент на Русия - б.р.)".на извънреден брифинг на ГЕРБ Даниел Митов, час след края на изборния ден. Изявлението бе в централата на партията, а заедно с Биков бяха и Деница Сачева и Тома Биков. "Този човек (Бойко Рашков, вътрешен министър - б.р.) е опасен за демокрацията и ние ще му потърсим отговорност още от утре", каза Биков.

 
"Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. На изборен хаос от сутринта. На ЦИК, която реши да започне работа в 9 ч. сутринта, при положение, че изборният ден започва от 7 ч. ЦИК, контролирана от президента Радев, избяга от отговорност и я прехвърли на Районните избирателни комисии. На блокирани машини, на хора, които не са успели да упражнят правото си на вот. На хора, които са се отказали да упражнят правото си на вот. Поради това регистрираме и най-ниската избирателна активност през последните 30 години на парламентарни избори", обясни Биков.Според него за първи път в новата демократична история на страната министърът на вътрешните работи в служебното правителство излизал да прави кампания в полза на определени политически сили и ущърб на други, визирайки ГЕРБ.
"Г-н Бойко Рашков вместо да организира изборния ден, който и без друго е доста проблемен, дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия, в която агитира в полза на други партии, защото очевидно е уплашен от резултата, които след малко ще научим", каза Биков.