Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от всички други, които не я вършат. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който е на посещение в квартал "Факултета" в София.

Посещението му е след

поредния случай на агресия на пътя, при който почина таксиметров шофьор.„Знам как се чувствате или по-скоро не знам, но предполагам. Не мога да ви обещая око за око, зъб за зъб, защото прокурорите и съдиите спазваме законите. 90% от това, което се случва в страната, е от това, което правят като некачествен продукт - законите. Това обаче, което мога да ви кажа, е, че няма да оправдаем никой виновен и няма да обвиним никой невинен", обърна се към събралите се хора Гешев. Хората от квартала бяха категорични, че всеки ден ще излизат на протест. Главният прокурор гарантира, че в понеделник делото за загиналия шофьор ще бъде на специален надзор и ще се следи да няма никакви нарушения.

Тук трябваше да бъдат някои политици, защото това, което виждам като бум на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който посети тази вечер кв. „Факултета“, предаде репортер на БГНЕС.

Пред местното училище са се събрали на протест граждани на Факултета заради починалия снощи таксиметров шофьор.

Това не е работа на прокуратурата, за съжаление обаче прокуратурата не може да замести държавата, но все някой нещо трябва да направи, обясни още Гешев.

На въпрос как ще коментира

изказването на Христо Иванов от днес, че главният прокурор осигурява наказателна безотговорност на Борисов, а Бойко Борисов осигурява на Гешев политическа безотговорност, Гешев каза, че това е израз на политическа немощ.

„Да чухте нещо за проблемите на хората, за проблемите, които предстоят зимата, икономика, цени в магазините, газ, за някакви реални проблеми? Това, че някой говори за конкретен човек, говори, че има проблем и той е в това, че зад тези думи стоят нелегитимни цели. Някоя политическа сила трябва да работи за хората. Ако ми обясните как точно това, че няма да е главен прокурор Иван Гешев, а друг, който е угоден на олигархията и в миг ще се реши проблемът, с тока, инфлацията, така ли е? Отговорете си кой стои зад това."