Главният мениджър и вицепрезидент на Chicago Blackhawks Стен Боуман подаде оставка заради сексскандал от 2010 година. Според разследване, започнато от клуба, той е един от ръководителите, които не са реагирали адекватно на твърденията, че помощник треньор е посегнал сексуално на играч.

Клубът нае Jenner & Block да проведе независим преглед заради два съдебни иска. Единият е за сексуално посегателство по време на турнира за Купа "Стенли" през 2010 година, извършено от пом.-треньора Брад Олдрич. Вторият е заведен от бивш студент, на който помощникът бил посегнал в Мичиган.

Главният изпълнителен директор на клуба Дани Риц нарече доклада на одитора “едновременно разстройващ и труден за четене“.

Националната хокейна лига глоби клуба с 2 милиона долара за грешни действия по случая.

Боуман заяви, че се оттегля, за да не създава разфокусиране на отбора. Той каза, че преди 11 години е бил информиран за възможно неподходящо поведение на помощник-треньора, но е разчитал на своя началник да направи необходимото. Боуман подчерта, че поглеждайки назад и виждайки, че това не е сторено, изпитва съжаление, че е взел такова решение.

Според бившия федерален прокурор Рейд Шар по онова време, когато се разбрало за случая с Олдрич, цели три седмици не е било предприето нищо.В съдебния иск се казва, че Олдрич пуснал порно и започнал да мастурбира пред играча без негово съгласие. Той също така заплашил, че ще нарани играча „физически, финансово и емоционално“, ако не склони да има „сексуална активност“ с него.След сезон 2009 – 2010 година Олдрич напусна Chicago Blackhawks.