Гонка с лъскави коли в София завърши в мантинелата

Случаят е от събота, а шофьорите по чудо остават невредими

От: bgvoice 19:00 | 14 март 2022 г.

Гонка със скъпи коли на оживен булевард в столицата завърши с катастрофа. Случаят е от събота, а шофьорите по чудо остават невредими, съобщава bTV. На кадрите се виждат двата скъпи автомобила, които чакат на светофар на булевард „Черни връх“. Със зеления сигнал започва и преследването с висока скорост. Гонката приключва 800 метра по-късно. Водачът губи контрол над превозното средство, навлиза в насрещното, удря автомобил, а след това и мантинела.
В социалните мрежи за случая разказва потърпевшият шофьор. Той обаче не иска самоличността му да бъде разкрита.
"В стотните преди удара видях как колата му се усуква наляво и надясно от ускорението и влиза в насрещното към мен. Спирачен път 0… Пиша, защото съм разочарован от това младо и неопитно момче и приятелите му. Тръгна да ме заплашва, а дори това не му се получи“.
Според хората в района шофирането с несъобразена скорост в участъка е всекидневие. От полицията уточниха за bTV, че на катастрофиралия водач е съставен акт за нарушение. Няма повдигнати обвинения, тъй като няма пострадали, казаха още служителите на реда и не уточниха с каква скорост се е движил нарушителят.