Въпросите около българските въглищни централи нажежиха страстите в първото за седмицата заседание на депутатите. Вчера темата стана повод за невиждан скандал между ГЕРБ и "Продължаваме промяната". Днес и от "Възраждане" подхванаха въпроса. В декларация от името на група Искра Михайлова атакува някои от депутатите от Старозагорския регион, които по време на кампанията защитавали тезата, че централите не трябва да бъдат затваряни, а сега мълчали. По думите ѝ, само от "Възраждане" са приели темата присърце и са правили среща след среща с хората в района на Гълъбово и Раднево. “Вчера чухме поредната лъжа на Кирил Петков, който днес отново не е на работа, а след това станахме свидетели на скандал между две бивши управляващи партии“, посочи Михайлова.

След това настана смут в залата. На трибуната излезе Георги Гьоков от БСП. Цончо Ганев от "Възраждане" започна да му подвиква, а Гьоков се обърна към Вежди Рашидов: "Кой е тоя, дето ми подвиква?". "Е, ваш колега е“, отговори му председателят Рашидов.

И след почивката, пререканията между Цончо Ганев и Георги Гьоков не спряха веднага. Йордан Цонев (ДПС) поиска спорът да бъде прекратен, защото медиите ще отразят единствено скандала в зала и никой няма да разбере загрижеността на депутатите за българските миньори.