Разраства се горския пожар, който избухна в понеделник между хасковските села Брягово, Любеново и Родопи. Огънят вече е обхванал площ от 2 000 декара.
С огнената стихия се борят 10 екипа пожарникари. Горят основно широколистни дървета, храсти и сухи треви. Късно снощи огънят стигна на километър и половина от село Любеново, но риск за хората няма.

Пожар горя и край дупнишкото село Тополница. Малко преди 20 ч. в понеделник се подпалили сухи треви. Час по-късно огънят се разгорял и пламнали дървета.

През следващите 48 часа времето в България остава изключително сухо и горещо. В сила е рискът от полски и горски пожари. Опасността е много голяма в почти всички равнинни райони на страната – в областите на Централна Северна България, около Черноморието в Добричко и Бургаско, на югоизток – в районите на Ямбол и Хасково, в Централна Южна България – Пловдив и Пазарджик, както и в Югозападна България. „Екстремна опасност” от пожари има в Западна България – най-вече в Софийско и по дължината на Кресненското дефиле, в централната част на Дунавската равнина и в Югоизточна България.