Първата български ракета Григор Димитров започна с победа участието си на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монреал, Канада, след като надигра представителя на домакините Алекси Галарно с 6-4, 7-5 за около един час и половина игра.

Двубоят започна по-добре за нашия тенисист, който проби 237-ия в световната ранглиста в петия гейм. В началото на шестия срещата бе прекъсната временно заради дъжд. При завръщането на двамата на корта Димитров не изпусна контрола върху събитията и запази аванса си за крайното 6-4.

Втората част обаче не стартира по вкуса на 31-годишния хасковлия, който допусна отпускане и Галарно се възползва за преднина от 3-0.

Канадецът водеше с 5-3 и сервираше за изравняване на сетовете, когато Григор върна брейка и след това спечели подаването си. Галарно видимо беше разочарован от развитието на събитията и допусна нов пробив, след който Димитров не сбърка и затвори мача в своя полза. 15-ият в основната схема завърши с десет аса и нито една двойна грешка, като загуби само осем точки на първи сервис за целия мач.

В спор за място на осминафиналите той ще играе с Алекс Де Минор. Австралиецът елиминира от надпреварата представителя на домакините Денис Шаповалов след успех със 7-5, 7-6 (4) в доиграването помежду им след прекъсването заради дъжд вчера.