Местните избори наесен са изключително важни, но, за да може да бъдем силни и обединени на местните избори, трябва да направим първата крачка на предстоящите парламентарни избори. Това заяви председателят на политическа партия  "Демократи за силна България" (ДСБ) и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов на Национално съвещание на партията. Гости на форума са Владислав Панев - съпредседател на ПП "Зелено движение", Христо Иванов - председател на ПП "Да, България", Кирил Петков - съпредседател на ПП "Продължаваме Промяната".

Днес трябва да обсъдим първо по какъв начин ДСБ ще участват в общото усилие за вземане на властта в държавата, заедно с нашите коалиционни партньори от "Демократична България", заедно с нашите партньори от "Продължаваме Промяната", заедно с всички хора, които искат радикална промяна, заяви той. "Демократична България" е стожер на евроатлантическите ценности у нас, не искаме обаче да сме сами, каза Атанасов.

Той благодари на Кирил Петков за присъствието му на форума на ДСБ.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че тяхната партия заедно с ДБ вече са предложили приоритетите за развитие на България във важните сектори.

Те са се съдържали в декларацията на акад. Николай Денков, която беше представена в настоящото Народно събрание.

Петков обаче е видял гробно мълчание в НС при нейното представяне от страна на ГЕРБ, БСП, ДПС, „Възраждане“. Той подчерта, че ПП не могат да бъдат в една коалиция с тези партии, които са мълчали и не са подкрепили тези приоритети.

„Нашата задача е да се обединим с хората, които подкрепят тази декларация“, заяви Петков.

Той определи като трудна задача постигането на мнозинство в следващия парламент.

 „Пред очите ни България започва да мутира в някаква президентска квазирепублика“, заяви от своя страна Христо Иванов.

Той призова ПП и ДБ да наложат такова управление, което да реформира България и тя да се движи в посока на Европа. Иванов се обяви категорично и в подкрепа на членството на страната в еврозоната, защото „България заслужава да е в сърцето на Европа“.