Двама души са убити, а поне 15 са ранени при престрелки в различни части на Чикаго в петък, съобщи полицията в града. Последното убийство се случи малко преди 20:30 часа в петък в квартал West Chatham в 8300 блок на South Yale Avenue. Според полицията, 35-годишна жена е била в превозно средство, когато е чула изстрели и е почувствала болка.

Тя е откарана в медицинския център на Университета в Чикаго, където лекарите са констатирали смъртта ѝ, съобщи полицията. Часове по-рано в квартал Englewood мъж бе убит, на няколко пресечки северно от Уест Чатъм, съобщи полицията. Малко след 17:15 ч. органите на реда се отзовали на сигнал за стрелба и отрили мъж в колата му, в безжизнено състояние, с огнестрелна рана в гърдите. При друга престрелка около 4:45 сутринта в събота на North Lawler Avenue, квартал Северен Остин. Мъжът е получил огнестрелни рани по тялото и лицето и е откаран в тежко състояние в болница Stroger, съобщиха от полицията. През изминалото денонощие органите на реда са регистрирали още 10 престрелки.

  • Около 4:20 сутринта в събота, 16-годишно момче е застреляно на South Maryland Avenue, квартал Хайд Парк. Момчето има три прострелни рани – две в десния крак и една в левия.
  • Малко след 2:15 часа четири жени и един мъж бяха застреляни в кв. Жертвите са били на тротоара, когато срещу тях е открит огън. Едната жена е простреляна в крака, но животът ѝ е вън от опасност. Другите жени също са с прострелни рани.
  • Малко след полунощ, 21-годишен младеж е застрелян в главата, докато бил на предната седалка в колата си. Момчето е откарано в критично състояние в болница.