Украинските Военновъздушни сили са извършили два удара с безпилотни летателни апарати по руски цели.  Генерал-лейтенант Олещук Миколайович, началникът на Военновъздушните сили на Украйна каза във Фейсбук, че са използвани безпилотни самолети Bayraktar TB2, описвайки ги като "жизненоважни".

Видео, публикувано в Twitter от украинското посолство показва руски конвой, състоящ се от повече от дузина превозни средства. Те са били взривени на парчета  Кадрите са заснети близо до град Малин, на около 100 км северозападно от Киев. Районът е бил във фокуса на интензивните боеве през последните няколко дни.

'Никога роза без трън,' посолството пише в един от туитове. 'Руските нашественици трябва да се примирят с Bayraktar TB2s.'

В събота украинските сили пуснаха още едно видео с дрон, което показа, че още един конвой е бил ударен , този път в южния град Херсон.

Първите пратки на турските дронове започнаха да пристигат в Украйна през 2019 г. съобщава Wall Street Journal.Самолетите TB2 са в състояние да останат във въздуха 25 часа на височина 25 000 фута и могат да бъдат контролирани от няколкостотин мили разстояние.

Украинските сили успяха да спрат напредването на руските войски на столицата, взривявайки мостове в града, за да възпрепятстват  войниците на Москва. Руските сили бяха нищожени и в Буча, близо до въздушната база Гостомел в северозападната част на Киев, след като войската е останала в капан.