Ако името ми фигурира в указа на президента за назначаване на служебния кабинет, с най-голямо удоволствие ще продължа да изпълнявам функциите си със същата отговорност. Това обяви в парламента вътрешният министър Иван Демерджиев, на запитване дали би останал на поста в нов служебен кабинет. Той каза, че не са водили такива разговори.

Попитан какви ще са приоритетите, ако остане министър, Демерджиев посочи, че има много неща за вършене. "Нека да изчакаме произнасянето на президента по темата, защото не е добре сега да си измислям приоритети без да ми е гласувано това доверие и да ми е дадена тази отговорност", добави служебният министър. На въпрос дали връщането на хартиената бюлетина прави работата на МВР по гарантирането на честността на вота по-трудна, Иван Демерджиев каза, че в този случай са много повече спекулациите, повече са престъпните посегателствата по отношение на честността на вота. "В същото време ни дава малко повече възможности да заловим лица, които се занимават с тези деяния", уточни Демерджиев.

Основните усилия на МВР ще бъдат хората, които стоят зад деянията, свързани с изкривяване на вота, да бъдат изобличени и заловени.