Шокиращ запис

Искаха да убият Майк Пенс

.

Аргументите на обвинението

Тръмп предаде ролята си на главнокомандващ

Бунтовниците слушаха Тръмп

Тръмп изчерпа ненасилствените начини да задържи властта

Той публично примамва сенаторите, като ги назовава в социалните медии “, каза Лиу, цитирайки туит на Тръмп от 18 декември, който невярно твърди, че е спечелил изборите, и призова републиканските сенатори да „се борят за това “.

Процесът

Гласуването с 56-44 глас ограничи дебатите, които отнеха голяма част от първия ден в спорове между прокурорите по импийчмънт на Камарата и правния екип на Тръмп. Шестима републиканци се присъединиха към всички 50 демократи при гласуването за продължаване: сенсатор Пат Тооми от Пенсилвания; Лиза Мурковски от Аляска; Мит Ромни от Юта; Бен Сасе от Небраска; Сюзън Колинс от Мейн; и Бил Касиди от Луизиана.
Истинският въпрос обаче ще бъде дали тези аргументи ще изместят възгледите на някой от 44-те републикански сенатори, гласували във вторник, че самият процес е противоконституционен. Ако 11 от тези републиканци не се обърнат и не гласуват за осъждане, Тръмп ще бъде оправдан. За да бъде осъден, е необходимо мнозинство от 67 гласа. Всичко по-малко води до оправдателна присъда.