Деца са стреляли с откраднато оръжие по служителите на реда, които след известно въздържане са отвърнали на огъня и в резултат на инцидента е ранено 14-годишно момиче, съобщиха полицаи от Флорида. Момичето, заедно с 12-годишно момче, са избягали от групов дом, Florida United Methodist Children’s Home, и проникнали с взлом в в празна къща, в която собственикът призна, че е имало прибрани огнестрелни оръжия – пистолет, пушка-помпа, автомат АК-47 и много муниции, съобщиха от шерифската служба на окръг Волуша.Полицаите са обкръжири къщата с децата и ги призовали да излязат, но тийнейджърите открили огън с оръжията, намерени там.Според окръжния шериф на Волуша, Майк Читууд, децата са стреляли от различни позиции и момичето заплашило да убие полицейски сержант. След това то излязло от гаража и на два пъти насочило пушката-помпа към полицаите, преди да бъде простреляно от един от тях.Готови бяха да убият полицай“ - категоричен бе Читууд.

Момчето, което също било в гаража и било въоръжено с АК-47, се е предало. То казало на полицията, че е взела автомата и два пълнителя от куфар в спалнята.

После то споделило пред полицаите, че момичето му казало:

"Ше действам като в GTA", имайки предвид играта Grand Theft Auto, в която героят на играещия върши всевъзможни закононарушения и престъпления.

Раната на момичето е животозастрашаваща, то е оперирано и засега е в стабилно състояние.Полицаи не са пострадали. Читууд подчерта, че униформените са издържали дълго под обстрел, преди да решат да отговорят на огъня. Единственото им прикритие били дърветата.

Според ръководството на груповия дом двете деца са се нуждаели от специално внимание и се намирали в специалната програма за грижи и подслон за деца в неотложна нужда, която в момента обслужва общо три деца.