Либералният лидер Джъстин Трюдо призна, че „може и да е бил“ уцелен с чакъл, хвърлен от протестиращи по време на посещението му в Лондон, Онтарио, в хода на предизборната му кампания.

Трюдо се оттеглял от събитието, когато бил обграден от ядосани демонстранти, някои от които са хвърлили шепи чакъл и камъни по него. Наложило се е охраната да се намеси, за да държи на разстояние гневните хора. Някои членове на екипа на предизборната кампания на либералите също са били ударени от парчета чакъл, но не са наранени.

По-късно, на борда на самолета на кампанията, Трюдо каза пред репортери, че малко чакъл „можи и да ме е ударил по рамото“. Запитан дали е сигурен, че е бил ударен от камъчетата, той отговори:

„Има ли значение? Имаше парчета чакъл и може и да съм бил улучен. Преди години имах случай, когато по ме хвърляха тиквени семки“ - каза премиерът.

Много от протестиращите в Лондон са били раздразнени от мерките, вземани срещу коронавируса, и крещяха псувни и обиди по адрес на Трюдо, който е съпътстван от разярени деманстранти през цялата си кампания.

Той подчерта, че „антиваксърските тълпи“ няма да бъдат оставени да определят неговата политика , която включва задължително ваксиниране за някои служители и повечето вътрешни пътувания.

По думите му в страната има „малък маргинален елемент", който е гневен и не вярва на науката, но „огромното мнозинство канадци не се представлява от тези хора“.

Трюдо се зарече да не разреши на антиваксърските тълпи, които, по думите му, „дори не наричам протестиращи“, да „диктуват как тази страна ще премине през пандемията“.