Властта е до време, но последствията от глупавите управленски решения са трайни и трудно заличими.

Това коментира служебният премиер Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

"На редовното заседание на МС, започваме работа с обсъждането на еднократна помощ за отопление от 300 лева за още 50 000 български семейства.

Право ще имат семействата с деца с трайни увреждания, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари и наводнения през 2022 година, както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военни инвалиди и в военнопострадали", добави Донев.

"Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди четири месеца.

Да спазваме законите в страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа.

Тогава поисках от вас работа на 100%, умни решения и смисъл за българските граждани. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания.

Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на всеки един български гражданин въпреки сложната политическа обстановка“, обърна се служебният премиер към министрите.

„Служебното правителство е временна власт - познаваме добре Конституцията и сме наясно с този безспорен факт.

Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон- Властта е временна, дори и най-дългоуправлявалият притежава власт до време.

Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте", каза още Гълъб Донев.