Турски водач е задържан за предлагане на подкуп на полицай край Свиленград. На 12 ноември в 8:50 часа на магистрала “Марица“ при километър 109 на пътен възел за село Капитан Андреево, поради запълване на капацитета на паркинг за товарни автомобили и с цел избягване на струпването им, младши инспектор Станимир Стайков от Районното управление в Свиленград е стартирал пренасочване на колите към друг паркинг. В този момент 43-годишен турски водач на камион с финландска регистрация е слязъл от камиона и е оставил пет евро на предната седалка на служебния автомобил с цел да не бъде отбит и да продължи движението си.

Последвало е задържането му и тестване с технически средства за алкохол и дрога. Положителна се оказала пробата за наркотици, която отчела употреба на амфетамин. Мярката му на задържане е до 24 часа по образуваното досъдебно производство, съобщават от ОДМВР-Хасково, цитирани от БТА.

Предишният случай в региона на Хасково на отказан от пътен полицай подкуп отново бе на магистрала "Марица" до Свиленград.