Проектоправителството, маскирано като експертно, е по същество кабинет Борисов-Радев-Пеевски. Това написа бившият премиер Кирил Петков на страницата си във фейсбук, по повод проектокабинетът, предложен от проф. Николай Габровски. Според Петков, най-скандалното име сред кандидат-министрите на проф. Габровски е на министъра на енергетиката.

"Огромно недоумение буди номинацията на Николай Павлов за министър на енергетиката. Това е човекът, причинил щета средно от над 1 милион лева на ден на България.

Саморъчно подписал договор за отказ от евтиния азерски газ и прехвърлил количеството към "Газпром".

От кандидат министрите най ме радва Прошко.

Министри под наем, договорени с Радев и Пеевски.

Делян Пеевски назначен за шеф на ДАНС, е същото каквото е Николай Павлов да е назначен за министър на енергетиката. При доказани щети на държавата в размер над 1 милиарда евро!?

Хайде, ресто.

До този момент мислех, че думата експерт се доказва в работа на свободния пазар, а не в държавни работи. Какво точно прави Павлов експерт - къде е работил като енергиен експерт - ще спестя хасковския му период, назначен за счетоводител, след това управлява държавен газов търговец не само без никакъв опит в търговия с природен газ, но и доказан агент на влияние на Газпром. Къде точно му е експертизата?

Гответе за протест, мафията е безскрупулна.

Ако не стане с първия мандат, със сигурност ще мине с третия мандат за да дадат възможност на Нинова да "спасява" Отечеството. Тъпо, та вдлъбнато. Не интересите на Отечеството ги водят, а интересите на конкретни кръгове около Борисов и Радев", пише още той.