- Г-жо Поптодорова, вие отново сте във Вашингтон. Какъв е поводът да бъдете пак тук?- Как изглеждат сега отношенията България – САЩ? Изглежда, че сегашното правителство и премиерът се опитват много трудно да балансират между Вашингтон и Русия?

нахлуване на руското влияние в Европа, не само в България,
- Изглежда, че виждаме един по-засилен интерес на САЩ към Балканите - регион, от който те като че ли се бяха отдръпнали в последните години.- Когато става въпрос за върховенството на закона, изглежда, че Съединените щати също вземат нещата „на ръчно управление“ в България. Доколко новият американски посланик с София ще бъде по-активен в кампанията на натиск върху българските власти за справяне с корупцията?- Изглежда, че има разочарование от името, който Майк Помпео посочи като корумпиран и на когото ще бъде отказан евентуален достъп до САЩ - съдия Андон Миталов.- Между другото, пред 2008 г., ако не греша, вие имате специална награда именно от „Сикрет сървиз“ за безкористна привързаност към идеалите и принципите на правоприлагането.- Говорим си с вас за енергетика, за сигурност, Русия, Америка. Но за повечето българи двустранните ни отношения се свеждат по един-единствен въпрос: визите. През последните няколко месеца премиерът Борисов почти всяка седмица съобщава колко скоро те ще паднат. Има ли наистина повод за оптимизъм или това е политически ПР на премиера?
Борисов греши, като свързва визите с личната дума на Тръмп
- Да уточним - доколко американският президент, независимо кой е той, има реалната сила, правомощия и възможност да упражни натиск или контрол върху процеса дали България или която и да е друга страна би попаднала в програмата за безвизово пътуване?- Поглеждайки назад - какво е вашето наследство, което оставихте тук?- На приема за 3-ти март той всъщност каза, че е на тази позиция, именно благодарение на вас, въпреки че трудно ви произнесе фамилното име.