Франческа Маккол от Алабама неочаквано се превърна в майка на 12 деца. Тя и по-малката й сестра Шантал винаги си обещавали да се грижат за децата на другата, ако някога се случи нещо. Когато Шантал почина през септември от COVID-19, нейната сестра, която вече отглеждаше седем свои деца, не се поколеба да посрещне петте деца на Шантал в дома си в Бирмингам, Алабама. "Винаги сме казвали, че не искаме децата ни да бъдат разделени. Искахме децата ни да останат заедно", каза 40-годишната Маккол пред CNN. 12-те деца са на възраст от 1 до 17 години, а Маккол, която е самотна майка, каза, че съвместният живот е предизвикателство. „Всички момчета са в едната стая, а всички момичета в другите две стаи, така че всички са един върху друг“, каза тя. "Така че ние се възползвахме максимално от ситуацията." Франческа си спомня, че Шантал се справяла добре, когато за първи път е приета в болница в Селма, където живее, но състоянието й се влошава и тя е откарана в лечебно заведение в Бирмингам и поставена на вентилатор. Тя починала на 16 септември, а съпругът й Ранс Мартин си отишъл от болестта на 25 октомври, точно на 35-ият рожден ден на Шантал. Маккол споделя, че тя, майка й и децата били заедно с Шантал през уикенда, преди тя да даде положителен тест за COVID-19. Мартин е влизал и излизал от болницата, но те не са знаели, че той има вируса до късно. Останалата част от семейството е тествана отрицателно за коронавирус, въпреки близкия им контакт.

Маккол каза, че сестра й е работила в домашна здравна агенция и винаги е била много внимателна.
"Тя взе всички подходящи предпазни мерки. Носеше маска, държеше се на разстояние, правеше правилното измиване на ръцете и всички правилни неща, които трябваше да направи", каза Маккол.
Децата засега се държат, но е трудно - особено с идващите коледни празници.
"Те се справят добре понякога, а понякога не, така че имат своите дни и моменти", каза тя. "Беше много трудно да загубят приятелите си, църковното семейство и общо взето всичко, което им е било скъпо."
Засега Маккол може да работи от вкъщи, а майка й остава с нея, за да помогне. "Понякога е малко хаотично, опитвайки се да накарате всички да учат в интернет и да ги нахраните преди да влязат в училище", каза тя. "След като ги вдигнете и ги разположите, всичко е наред."
Тя също получава много помощ от общността и нейната църква.
"Тя обича тези деца с цялото си сърце", казва Карла Макдоналд, която е в църквата, в писмо. "Тя не е тази, която иска помощ от някого. Тя просто се опитва да отгледа 12 деца и да отговори на ежедневните им нужди не само за Коледа."
Макдоналд помогна за създаването на кампания GoFundMe, която събра над 56 000 долара за семейството и каза, че членовете на църквата правят други неща за тях.
„Наистина, наистина го оценявам", каза Маккол. Тя каза, че ще имат коледен балон в памет на Шантал. „Планът ни за Коледа е да отпразнуваме живота на сестра ми и нейното наследство, което оставя след себе си“, Маккол.