Учителка от Мичиган, която е дала положителна проба за COVID-19 по средата на полет до Исландия няколко дни преди Коледа, казва, че е в крайна сметка доброволно била изолирана в тясната баня на самолета през последните пет часа от пътуването до Рейкявик.
„Беше лудо преживяване“, каза Мариса Фотиео пред NBC News.
Фотиео заснела сцената от пътуването си в малката баня на самолета във видео в TikTok, което е гледано повече от 3 милиона пъти.
@marisaefotieo Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine ♬ I'm So Lucky Lucky - Grandzz
„Поздравете @Icelandair за моята ВИП карантинна стая“, написа тя.
Фотиео обяснява, че гърлото й е започнало да я боли около средата на полета й на 20 декември с Icelandair от Чикаго. Тя носела със себе си няколко комплекта за бързи тестове, в случай че й потрябват по време на пътуването.
„Току-що направих бързия си тест и го занесох в банята и в рамките на около две секунди имаше две линии (показващи положителен тест)“, каза Фотиео.
Тя решава да остане изолирана в малкото помещение на самолета до края на полета, който според нея бил пет часа.
„В самолета пътуваха 150 души и най-големият ми страх беше да им го предам“, казва тя.
Фотиео разказа, че е успяла да издържи да бъде затворена в банята благодарение на грижите на стюардесата.
„Тя се погрижи да имам всичко необходимо през следващите пет часа от храна до напитки и постоянно ме проверяваше, уверявайки ме, че ще съм добре“, написа Фотиео в имейл до NBC News.
Жената обяснява, че е трябвало да се изолира отново в хотел на Червения кръст, след като пристигнала в столицата на Исландия, и преди да слезе от самолета.