Най-малко 7 души са загинали на Бахамските острови от урагана „Дориан“, съобщи премиерът Хуберт Минис, след като бурята нанесе опустошителен удар по островите. След преминаването на стихията са намерени телата на още две жертви. До сега бяха известни пет случая на загинали хора. "Можем да очакваме още увеличение на смъртните случаи", добави премиерът. Бурята се задържа над Бахамите през целия ден в понеделник, като 13 хиляди сгради са напълно разрушени или имат сериозни щети. В сряда сутринта ураганът „Дориан“ достигна бреговете на Флорида със силен вятър и проливен дъжд. Окото на бурята се намира на около 150 километра от брега на щата. Стихията се движи с около 10 км/ч в северозападна посока, съобщи Националният център за урагани на САЩ в предупреждение към гражданите.

Силата на „Дориан“ отслабна и от най-високата 5-та степен, той стана 2-ра степен, като скоростта на вятъра достига до 160 км/ч.

По-рано, президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че въпреки че Флорида няма да бъде ударена директно, но жителите трябва да останат в готовност.