Задържан е мъж край Хасково, издирван в САЩ за измами и пране на пари за 23 милиона щатски долара. Мъжът е с турско и германско гражданство.

Метин Корос, 59-годишен,

задържан при влизане у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на 28 септември.Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 60 дни от състав на Окръжния съд в Хасково.Той е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Съдът в Ню Джърси го търси и смята за отговорен по три обвинения - пощенска измама, банкова измама и пране на пари в съучастие с други лица.

В периода юни-октомври 2018 г.

чрез изпращане на измамни имейли, пощенски писма и съобщения той заблудил служители на договорна компания на Министерството на отбраната в САЩ. Ощетеното дружество било с предмет на дейност за рафиниране на петрол със седалище в Република Корея. С това Корос набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона долара, предназначени за компанията, според цитираните в заседанието на съда материали по делото.Защитата поиска "парична гаранция" или "подписка", а самият обвиняем каза, че не се чувства виновен. Съдът обаче възприе доводите на прокуратурата, че лицето може да се укрие. Определeнието може да бъде протестирано или обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.