Полицията в Бразилия залови за втори път Фабио Фейтоса Соуза – безмилостен убиец на най-голямата криминална организация в страната, избягал от властите, докато излежавал предишна присъда. Цял месец полицаите събирали информация за него, преди да ударят скривалището му на 21 април.

Наричан Ангел на смъртта, Соуза е обвинен в екзекуциите на 24 души, 8 от които е убил само за 6 месеца.

Той вече има присъда от 100 години затвор за убийство, въоръжен грабеж, кражба, конспирация и принадлежност към криминалната организация, позната като Primeiro Comando da Capital.

Заради заболяване от рак на ухото е бил преместен да излежава присъдата си под домашен арест, но е махнал от глезена си гривната за контрол от властите и избягал.

Според полицията Соуза е бил издирван за отмъщение и от съперничещата престъпна групировка Comando Vermelho. Те са обявили като награда за главата му равностойността на 4 000 долара, защото бил убил една от техните „важни клечки“.

Случаят с Ангела на смъртта се заплете заради жената на една от неговите жертви. 34-годишният Адалсенилсон де Оливейра Марсилио да Силва е бил застрелян пред дома си на 30 август, а съпругата му видяла двама стрелци с противокуршумни жилетки, единият от които бил с качулка.

Тя свидетелства, че те били от полицията и това предизвика разследване за идентифициране на евентуални съучастници на Соуза.

Самият той е под стража в Рио Бранко.