Експерти от КЕВР и хора на високи позиции в "Булгаргаз" се разследват заради кризата с високите цени на газа. Очакват се скоро обвинения. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков след заседание на Министерски съвет. Рашков даде да се разбере, че подозренията са, че заради конкретни действия на държавни институции и облагодетелстването на частни интереси се е стигнало до повишаването на цените. Премиерът Кирил Петков застана зад думите му. „Ние сме абсолютно сигурни, че смяната на борда на "Булгаргаз" беше наложителна и аз заставам сериозно зад тезата, че ако те си бяха свършили работата както трябва, повишението от 1 януари нямаше да е +30%“, каза премиерът.

Вътрешният министър съобщи, че МВР е започнало активно да разследва дали покачването на цените на газа не са резултат от действия на хора вътре страната, заинтересувани от интересите на други. "Реализирани са печалби, които ако не бяха реализирани, нямаше да има такова постъпване", каза Рашков.

Министърът не спомена имена, но обясни, че се проверява държавна фирма, над която тегнат съмнения, че е работила против интересите на държавата.