Наскоро британският принц-отцепник Хари си намери нова работа в Калифорния, в нова фирма, занимаваща се с менталното здраве. Неговата длъжност е с неясни функции - За японците обаче новата работа на принца няма да е толкова мистериозна, а ще е много интригуваща, ако се употребява съкратеното название на щата му. На английски то е „Chief Impact Officer, или както го използват съкратено в бизнес средите – chimpo.

На японски разговорен език обаче chimpo означава „пенис“. Това придава съвсем различен нюанс на новата работа на принца в очите на много от японците.

Японският новинарски сайт съобщава, че в Страната на изгряващото слънце хората се хилят на новата работа на кралската особи и си правят майтапи.Представете си да дойде в Япония и да се представи на официалните лица като “пенис”. Бих искал да им видя физиономиите“ - казва един коментар.Разбира се, много компании имат длъжност chimpo, но компанията BetterUp Inc стана известна с това покрай Хари, след като го назначи през март. Той няма да има подчинени и няма да работи директно със служителите, но ще участва в срещите и специалните събития на компанията.Принцът вече фигурира в списъка със служителите на уебсайта на BetterUp Inc.