Актрисата Фелисити Хъфман пристигна във федералния затвор в Северна Калифорния във вторник, за да излежи 14-дневната си присъда. Тя беше осъдена за участието си в мащабен скандал за прием в колеж, който разтърси елитните университети в САЩ

Звездата от „Отчаяни съпруги“ трябва да плати глоба в размер на 30 000 долара и да положи 250 часа обществено-полезен труд, постанови миналия месец окръжния съдия на САЩ Индира Талуни.

56-годишната актриса призна пред съда, че е платила, за да бъде фалшифициран теста на дъщеря й за прием в колежа.

В затвора Хъфман ще лежи с номер 77806-112, като се очаква да остане там всички 14 дни, тъй като няма федералната система не позволява намаляване на присъдите за добро поведение, когато те са под една година.

"Г-жа Хъфман е готова да изтърпи срока на лишаване от свобода, който съдия Талвани постанови като част от наказанието, което тя наложи за действията на г-жа Хъфман", заяви представителят на Хафман в изявление.

„Тя ще изтърпи и остатъка от присъдата, която съдия Талвани наложи - една година условно, включително 250 часа общественополезен труд - когато бъде освободена.“

Хъфман, която стана популярна най-вече в сериала "Отчаяни съпруги" и, която има номинация за „Оскар“ за филма „Трансамерика“, е най-известната от 50-те души, обвинени в схема за фалшифициране на резултати за прием в популярни американски университети, сред които Йейл, Джорджтаун, Станфорд и Университета на Южна Калифорния.