Американският актьор Майкъл Уилямс, който стана известен с участието си в сериала на НВО The Wire, бе открит мъртъв в нюйоркския си апартамент. Актьорът бе на 54 години.

Полицията е влязла в апартамента на Уилямс, след като и получила сигнал, около 14 часа следобед. Медиите се позовават на източници от правоприлагащите органи в града, според които причината за смъртта му е свръхдоза наркотик. Това обаче не е официално потвърдено.

Уилямс, който има три номинации за наградите „Еми“, открито обсъждаше борбата си с дрогата през годините. В сериала той се превъплъти в образа на Омар Литъл – гей, който оцелява на улицата, като обира наркобанди.

Актьорът е известен и с образа си на Албърт Уайт – могъщ гангстер от телевизионния сериал Boardwalk Empire.

След новината за кончината на актьора редица негови колеги изразиха мъката и почитта си към него, а от НВО, които пуснаха общо към 60 серии от The Wire с негово участие в периода 2002 – 2008 година, публикуваха изявление, в което се казва:

„Чувстваме се опустошени от кончината на Майкъл Кeнет Уилямс, който е член на нашето семейство от 20 години.“

Звездата е родена в Ню Йорк през 1966 година и започва кариерата си първоначално като танцьор. Уилямс е участвал в представление с Мадона и Джордж Майкъл, преди де се преориентира към актьорското поприще.

От години той открито е говорел за проблемите си с наркотиците, защото е бил наясно, че „е въпрос на време да ме хванат и моята история да завърши по заглавията на таблоидите, а аз да отида в затвора, или по-лошо“.