Зъболекар смята, че е бил пребит от същите хора, нападнали журналиста Слави Ангелов преди седмица. Георги Цалов твърди, че в района вилнее опасна банда, която бие и чупи крака и ръце.

Мъжът е бил пребит от трима мъже през 2017 г. в кв. "Хаджи Димитър", а миналата година в същия периметър бе нападнат и маркетинговият директор на "Левски" Цветан Вълчев. Цалов смята, че е разпознал един от нападателите си в кадри, излъчвани в телевизиите, от побоя на Вълчев през август 2019 г.

"Аз съм зъболекар с 40 г. трудов стаж. Нападнаха ме в 21.30 ч. в дъждовната вечер на 20 февруари 2017 г.», разказа мъжът пред bTV. Той оставил колата си и държал в ръка ключовете от колата и дома си, когато бил нападнат.

„Трябваше да се размина на тесния тротоар с две момчета с качулки, за да вляза във входа си. Аз отстъпих, и когато се изравниха с мен, последва жесток удар в главата ми. Опрях се в стената, те се редуваха и ме удряха с боксове.", разказа потърпевшият. След като получил 10-15 удара от първите двама, се появил трети, който започнал да го удря по краката с бухалка или метална тръба и счупил левия му крак. Ключовете, портфейлът, телефонът паднали в краката му, но нападателите не са ги взели, пише „Дневник“.

"Видях третия много добре - не лицето, а начина, по който ходеше, фигурата, държанието", каза Цалов. А миналата година в кадрите от побоя на Вълчев разпознал своя нападател. Цалов се обадил веднага в МВР, какъвто бил и призивът към зрителите, отговорено му е, че побойниците са известни на полицията, задържани са и той ще бъде извикан за разпознаване. Това обаче така и не се случило. Не са открити и извършителите на побоя над самия него.

Цалов каза, че в неговия случай полицаите не са дошли на местопрестъплението, не са снели записи от камери, не са проследили телефонни разговори, а заключението било за неизвестен извършител. Междувременно лечението му продължило цяла година, а клиниката му фалирала, а служителите - съкратени.

В района на кв. "Хаджи Димитър", стадион "Герена" и моста "Чавдар" върлува тази банда обучени бойци, които действат по един и същи начин - с удари по главата до безпомощно състояние и след това чупене на крака", каза той. Цалов изключи версията нападението срещу него да е свързано с накърнени бизнес интереси или с недоволство на клиент, с които конфликти не е имал.

Побой от футболни фенове е една от хипотезите, по които разследващите нападенията над Ангелов и Вълчев работят. Работи се по много версии и по случая с побоя над журналиста Слави Ангелов, но извършителите все още не са задържани.

"Категорично осъждам това тежко престъпление", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в предаването "Референдум" по БНТ.

"Колегите работят и съм обнадежден, че ще стигнем до извършителите. Има много информация, работи се по различни версии до отпадането на всяка една от тях, но водещата е неговата работа като журналист", добави министърът.