Четвъртата сесия на публичното изслушване за работата на комисията за разследване на проникването на тълпата в Конгреса на САЩ бе фокусирана върху подготовката на нападението на 6 януари и показва как реални хора са били сериозно засегнати от кампанията на Тръмп за оказване на натиск.

Комисията изложи доводи, че Тръмп и неговият малък кръг от съюзници са се насочили към местните изборни служители и законодатели в оспорваните щати в цялата страна с искане да се съгласят със схемата за незаконно отменяне на загубата на Тръмп въз основа на неоснователните му твърдения за измама.

В някои случаи екипът на Тръмп дори споделял лични данни на изборните служители в социалните медии, което доведе до поток от обаждания и текстови съобщения. Републиканец от Мичиган, който "решил да следва закона", разказва как за кратък период от време получил "малко повече от 4000 текстови съобщения, призоваващи да се предприемат действия".

"Те вярваха в неща, които не бяха верни", каза той за хората, които се свързвали с него.

Друга държавна служителка разказа колко се е страхувала от протестиращите, които се събират пред дома й.

"Несигурността - дали идват с оръжия? Дали ще нападнат къщата ми? Слагам децата си да спят!", каза тя в предварително записан клип.