Секретарят на щата Илинойс, Джеси Уайт, обяви, че изтичащият срок на валидност на шофьорски книжки и лични карти ще бъде удължен с още 5 месеца. Срокът на тези документи бе удължен преди до 1 август 2021 г. Сега шофьорските книжки и личните карти, които трябваше да станат невалидни след тази дата, ще бъдат в сила до 1 януари 2022.

Удължаването на валидност обаче не важи за професионалните шофьорски книжки (CDL) и за разрешителните за обучение за професионален шофьор (CLP).

Удължаването на срока на валидност до януари 2022 означава, бе хората с изтичаща шофьорска книжка или лична карта не е нужно да се втурнат незабавно към пункта на Driver Service“ - поясни Уайт в прессъбщение в понеделник – през горещините препоръчвам жителите да отложат посещението си в Driver Service. Но ако отидете там, моля, бъдете подготвени за чакане на опашка отвън поради продължаващото изискване за спазване на социална дистанция, което ограничава броя на хората, които едновременно могат да стоят вътре в пункта. Допускаме вътре повече хора наведнъж заради облекчението на мерките.Съоръженията пад управлението на щатския секретар са отворени в целия щат. Някои услуги съща така са достъпни онлайн, като подновяване на стикера на автомобилен номер, подновяване на валидна шофьорска книжка за квалифицирани шофьори, подновяване на валидна лична карта за хора на възраст 22-64 години и др.