Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ, посочи Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

Липсата на възпиращи

съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца, според него.„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството."федеративен съвет на 3 декември. Целта е да решат с какви действия да настояват за абсолютно равностойно място в диалога в МВР, каза той. " Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, коментира Кузманов по случай и последната разиграла се гонка между полицаи и мигранти в София.

Твърде малко правомощия

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления.”, заяви той пред NOVA.бившия вътрешен министър, Цветелин Йовчев, "Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.„Може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.