Twitter  вече не е на бързата писта към фалита.

Въпреки това милиардерът е на мнение, че има много неща, които трябва да се направят в платформата.

"Но като цяло изглежда, че тя се движи в добра посока", каза той в подкаста All-In.

Мъск е категоричен, че компанията няма да подаде скоро молба за обявяване в несъстоятелност.

"Контролираме разходите в разумна степен, така че компанията вече не е в бързата лента към фалита. Това беше доста трудна ситуация. Меко казано, има своите върхове и спадове, но като цяло изглежда, че върви в добра посока.", сподели Мъск, цитиран от БГНЕС

След подкаста Мъск написа, че Twitter все още не е сигурен и все още има "много работа за вършене".

"Процентът на моите грешки и нещо като главен туитър ще бъде по-малък с течение на времето, но в началото ще правим много повече грешки, защото съм нов. Ей, току-що съм дошъл тук, човече!"

"Ако погледнете действителното подобрение, което се е случило в Twitter, по отношение на това, че разходите не са безумни и че се доставя продукт, който като цяло е добър, мисля, че това е страхотно. Изпълняваме задачите си добре и се справяме."

Милиардерът за първи път предупреди за перспективата за фалит на Twitter само няколко седмици след като пое платформата за социални медии.

След като закупи Twitter за около 44 млрд. долара в края на октомври, Мъск веднага направи някои драстични промени в платформата, като се съсредоточи върху свободата на словото.

Скоро компанията загуби половината от 100-те си най-големи рекламодатели, които съставляваха голяма част от приходите на Twitter.

Оттогава насам Мъск се опитва да генерира приходи за компанията за социални медии, включително да таксува 8 долара (11 долара за потребителите на iPhone) на месец за синята отметка на Twitter.