"Продължаваме Промяната” са поканили „Има такъв народ” на преговори за съставяне на правителство, но такава не е била проведена. Това съобщи министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов в ефира на NOVA.   „Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да е имало някакви условия, но знам, че трябваше да има среща между тях. Виждаме, че има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен. Това чисто комуникационно създаде проблемите не само за това правителство, но и за последните две”, каза той. По думите му съществува хипотеза след избори „Продължаваме Промяната”, Демократична България” и БСП да съставят мнозинство. От партия "Има такъв народ" обаче са категорични, че такава покана не е получавана.

"Официална писмена покана от „Продължаваме промяната” не сме получавали.

Но дори и да бяха изпратили вчера, щеше да е много закъсняла".

Това заяви пред журналисти Тошко Йорданов в кулоарите на парламента по повод преговорите за съставяне на кабинет с министър-председател Асен Василев и липсата на 121 гласа, която да гарантира неговата реализация, съобщава БГНЕС.

По думите му от ПП продължават да търсят депутати от ПГ на ИТН за подкрепа на правителство в рамките на този парламент.

„Продължават да нямат 121 гласа и ще продължат да нямат”, категоричен е той.

Йорданов смята, че избори по време на криза не са по-добрата опция, но подчерта, че мандатоносителят трябваше да изпрати покани до партиите, които са им коалиционни партньори, включително и до ИТН и да проведат нормален разговор.