Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за днешната ракетна атака срещу летището в афганистанската столица Кабул, съобщи медията на групировката "Нашер нюз" в "Телеграм". "С милостта на всемогъщия Бог войниците на халифата взеха на прицел международното летище в Кабул с 6 ракети "Катюша", се казва в съобщението. Рано в понеделник сутрин американската противовъздушна отбрана прехвана пет ракети, изстреляни срещу летището в Кабул, каза американски представител.

Цивилна кола е била използвана за импровизирана ракетна установка, от която са изстреляни боеприпаси към летището в Кабул. Пригодената установка е била с шест тръби за изстрелване на ракети, като колата, на която е монтирана, е била покрита с отломки, а гумите й са изцяло изгорели.

Американската армия е успяла да обезвреди нападението чрез системата за отбрана C-RAM, предназначена да предпазва наземна техника и бойни машини. Към този момент няма данни за пострадали. Според разказ на очевидец една от ракетите е ударила сграда в квартала, където се е намирала колата.