Филмите на ужасите винаги са били много противоречив жанр, като техните противници настояват, че оказват вредно влияние върху психиката на някои хора. Лошото е, че понякога се оказват прави - като в случая на Даниел Гонзалез, който се вманиачил по култовия хорър от 80-те години „Кошмар на „Елм Стрийт“ и образа на мистичния убиец Фреди Крюгер. Бил е и фен на друга култова екранна касапница - „Петък, 13-ти“.

През септември 2004 година в смъртоносно изстъпление Гонзалез, станал известен като "Убиецът Фреди Крюгер" изби четирима души в Лондон и Съсекс в опит да се превърне в истинския Фреди Крюгер и да стане най-прочутият сериен убиец в историята.

След залавянето си той писал писма, адресирани до второто му „аз“, на име Зипи, в които прославя убийствата като едно от „на-добрите неща“, които е правил през живота си.

През 2006 година Гонзалез бе осъден на доживотен затвор и отне живота си, докато се намираше в психиатрична болница със засилена степен на сигурност. Кой знае, може и да сее надявал да се прероди като Фреди Крюгер в сънищата на хората, за да ги избива.

Убийствата

Първият опит на Гонзалез за убийство бил провал – нападнал с месарски нож 61-годишния Питър Кинг, който разхождал кучето си в Портсмут, но оцелял след нападението.

Ядосан от неуспеха, който по-късно обяснил с недостатъчно голям нож, Гонзалез пътувал да Съсекс за следващото нападение. Там ръгал да смърт 76-годишната Мери Хардинг, като в този случай носел хокейна маска, като убиеца от „Петък, 13-ти“ Джейсън Ворхийс.

Луд умора няма и само два дни по-късно в Тотнъм бил смъртоносно надупчен с нож и Кевин Малой, а в същия ден убиецът проникнал и в дома на Кумис Константину, когото намушкал в ръката. Константину обаче оцелял, също като Кинг.

Последното изстъпление на Гонзалез, който нападал домове на случаен принцип, било клането на възрастната двойка Дерек и Джийн Робинсън в Хайгейт.

Истинският Фреди Крюгер описал изживяването като „оргазмично“.

Гонзалез бил заловен само няколко часа след последната касапница, докато си купувал билет за метро с банкнота със засъхнала кръв по нея.

Той получи шест доживотни присъди с препоръка от съдията никога да не бъде освобождаван.

Майка му разкри впоследствие, че синът й неколкократно е търсил помощ от здравната система, но никой не му е обърнал внимание. Съдът не уважи пледирането за невменяемост.

През 2007 година Гонзалез се самоубил, като използвал счупена кутийка от компактдиск.